Websitebestelling naar snijtekening

In de huidige tijd zijn webbestellingen niet meer weg te denken. Uw klant voert mogelijk al gegevens in via uw website om een bestelling te plaatsen. De volgende stap is om de ingevoerde gegevens van de klant om te zetten in een snijtekening (DXF).

U zult zelf ervaren dat dit een hoop tijd vergt, de berekeningen moeten worden uitgevoerd en vervolgens moet er in een CAD programma een tekening worden gemaakt. Pas dan kan de snijmachine aan het werk.

Dat kan beter. Stelt u zich voor, ’s avonds laat maakt uw klant een bestelling aan, geholpen door een live voorbeeld van het product. Op de achtergrond wordt direct na de bestelling een snijtekening (DXF) aangemaakt. Deze wordt naar keuze gemaild of opgeslagen in een nader te bepalen locatie.  De volgende ochtend komt de werkvoorbereider op het werk en tijdens het drinken van de eerste bak koffie kan de snijmachine direct aan het werk met de automatisch gegenereerde tekening.

Toekomstmuziek? Nee dit concept hebben we al bij vele klanten draaien en u kunt de volgende zijn.

Nog niet overtuigd? Lees onderstaande cases:

Outshape.com

OutShape.com is een internationale online portal voor het maken van plaatuitslagen van profielen en ruimtelijke figuren in metaal. De gebruiker voert de profielgegevens in en op de achtergrond wordt een preview tekening gemaakt. Bij akkoord wordt de snijtekening (DXF) automatisch aangemaakt.

Gebruikte functies: preview en snijtekening

Doosopmaat.nl

Doosopmaat.nl is een productiebedrijf dat kartonnen dozen maakt en levert aan mkb-bedrijven. De dozen zijn volledig op maat gemaakt, zodat verspilling van karton tegen wordt gegaan.

Klantvraag
“Voor elke order moeten we de maten handmatig invoeren in een programma om zo de tekeningen te maken. Dit willen we automatiseren.”

HvK heeft een product configurator ingericht voor doosopmaat.nl, zodat klanten zelf op de website hun kartonnen doos vorm kunnen geven waarna het product direct geconfigureerd wordt. Dit heeft veel tijd opgeleverd. De operator kan na het bestellen direct aan de slag om de doos te maken.

Gebruikte functies: snijtekening

Plaatuitslagen.net

Plaatuitslagen.net is actief in de plaatwereld, ook hier kan de gebruiker gegevens invoeren waarna een voorbeeld verschijnt op het scherm. Bij akkoord kan de gebruiker in dit geval zelf de automatisch gegenereerde snijtekening downloaden.

Gebruikte functies: preview en snijtekening