Plaatindustrie

In de plaatindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van CNC-machines. Deze machines kunnen lasersnijden, watersnijden of ponsen. De machines hebben veelal een DXF-bestand nodig om de bewerkingen uit te voeren. U kunt natuurlijk iedere keer opnieuw een tekening maken en deze naar de CNC-machine versturen. Het kan ook makkelijker. Wij kunnen voor u software schrijven die vanuit parametrische invoer direct een DXF genereert. Zonder te tekenen een DXF dus. Dat scheelt in tekentijd, zo maakt u de werkvoorbereiding in één klap een stuk efficienter!

 

Afgeknotte kegel

Plaatuitslagen
HvK Automatisering is gespecialiseerd in plaatuitslagen maken. Wij kennen het ‘oude ambacht’ om een plaatuitslag te construeren. Deze kennis gebruiken we ook in úw programma. Met DIN 6935 (buigverlies) berekenen wij exact de ontwikkelde maat van uw zetwerk.
Naast maatwerk software komt u de plaatuitslagen ook tegen op onze generieke dienst: www.plaatuitslagen.net.

Aansluiten op uw bestaande website
Heeft u al een bestelmogelijkheid op uw website? Dan kunnen we uw bestelling direct omzetten in een DXF met buigverlies. Uw klant bestelt een product op maat en enkele seconden later ligt de DXF al in uw mailbox. Wij bouwen geen websites, maar kunnen wel een verlengstuk verzorgen die een DXF genereert.

Lokale of cloudapplicatie
Heeft u geen bestelmogelijkheid op de website dan kunnen wij alsnog een applicatie aanbieden. De gebruiker tikt de juiste waarden in en ook in dit geval rolt de DXF eruit. Zo snel kunt u niet tekenen!

Inventor Configurator 360
Wilt u uw klanten een 3D voorbeeld aanbieden volgens de maten die de klanten zelf invoeren dan kunnen we uw product parametrisch vastleggen en uploaden in Configurator 360 van Autodesk. Uw klant kan dan in zijn/haar webbrowser uw product configureren en bekijken. De klant kan ook om het product “heen draaien”. Een prachtig salestool waarmee u voorop loopt!

Tekenwerk plaatuitslagen of pijpuitslagen
Wilt u slechts een tekening van een bepaalde plaatuitslag of pijpuitslag dan kunt u ook bij ons terecht. Wij maken een tekening in het door u gewenste formaat. Uiteraard houden we rekening met diktecompensatie en buigverlies. Neem contact met ons op om de aanvraag in te dienen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een prijs retour.

Interessante links:

Plaatuitslagen maken zonder CAD software was nog nooit zo makkelijk als met OutShape. Ontwerp de dwarsdoorsnede van uw profiel snijdt deze verticaal en/of horizontaal door. U krijgt direct een uitslag in DXF formaat welke kan worden ingelezen in uw snijmachine.
OutShape is een online applicatie welke op alle platformen werkt. Berekeningen volgens DIN 6935.
http://outshape.com

Plaatuitslagen = OutShape

Plaatuitslag nodig van ruimtelijke figuren, zoals afgeknotte kegels, segment bochten en vierkant op rond? Kijk dan op: http://www.plaatuitslagen.net